Drobečková navigace

Úvod > O nás > Historie

Historie

Zakladatelem původní firmy byl Cyril Grygar, profesí kuchař, který dlouhá léta pracoval v různých hotelích, restauracích i velkokuchyních. Po roce 1990 se rozhodl soukromě podnikat. Nejprve si ve svém domku otevřel bistro, ze kterého se brzy stala malá restaurace, která se stala známou a oblíbenou v celém okolí nejen pro příznivé ceny, ale především pro kvalitu nabízených jídel. Později již s několika zaměstnanci zásoboval jídly okolní podniky.Zakladatelem původní firmy byl Cyril Grygar, profesí kuchař, který dlouhá léta pracoval v různých hotelích, restauracích i velkokuchyních. Po roce 1990 se rozhodl soukromě podnikat. Nejprve si ve svém domku otevřel bistro, ze kterého se brzy stala malá restaurace, která se stala známou a oblíbenou v celém okolí nejen pro příznivé ceny, ale především pro kvalitu nabízených jídel. Později již s několika zaměstnanci zásoboval jídly okolní podniky.

Po sedmi letech dřiny se rozhodl přenechat provoz svým spolupracovníkům. Již ve své restauraci Cyril Grygar pekl v malém množství frgály. Protože zájem o ně byl, rozhodl se realizovat svůj dávný záměr péci koláče ve velkém. Za dva měsíce postavil malou pekárničku s cukrářskými pecemi a začal s výrobou.Po sedmi letech dřiny se rozhodl přenechat provoz svým spolupracovníkům. Již ve své restauraci Cyril Grygar pekl v malém množství frgály. Protože zájem o ně byl, rozhodl se realizovat svůj dávný záměr péci koláče ve velkém. Za dva měsíce postavil malou pekárničku s cukrářskými pecemi a začal s výrobou.

V roce 2004 založil Cyril Grygar se svou dcerou Věrou Kundrátovou společnost Cyrilovo pekařství s.r.o. a pod tímto názvem pokračoval ve výrobě tradičního pečiva, které je chráněno ochrannou známkou a stalo se synonymem pro oblíbený valašský produkt, na který místní obyvatelé nedají dopustit.V roce 2004 založil Cyril Grygar se svou dcerou Věrou Kundrátovou společnost Cyrilovo pekařství s.r.o. a pod tímto názvem pokračoval ve výrobě tradičního pečiva, které je chráněno ochrannou známkou a stalo se synonymem pro oblíbený valašský produkt, na který místní obyvatelé nedají dopustit.

Dne 1.12.2008 začali s výrobou prostorách nově vybudované pekárny tentokrát již pod vedením Věrky Kundrátové, která pokračuje dále ve výrobě tradičního pečiva, jenž je chráněno nejen ochrannou známkou, ale také bylo několikrát ohodnocenou Perlou Zlínska jako nejlepší výrobek Zlínského kraje.Dne 1.12.2008 začali s výrobou prostorách nově vybudované pekárny tentokrát již pod vedením Věrky Kundrátové, která pokračuje dále ve výrobě tradičního pečiva, jenž je chráněno nejen ochrannou známkou, ale také bylo několikrát ohodnocenou Perlou Zlínska jako nejlepší výrobek Zlínského kraje.